View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0005542ScribusGraphics / Image Framespublic2018-10-02 05:42
Reportercedricsagne Assigned Toale  
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
Status assignedResolutionopen 
PlatformPCOSWindowsOS VersionXP
Product Version1.3.3.8 
Target Version1.5.5Fixed in Version 
Summary0005542: Replacing image does not preserve Image Scaling settings
DescriptionUse examples: when linking to new/renamed image or creating image frames within a coherent group (eg group of screenshots).

The settings are not preserved (Image Scaling, but also Xpos and Ypos), which adds considerable time as they need to be readjusted.
Workaround involves taking manual note of the settings and putting them back.

Feature would also be useful when a series of image frames need to apply the same settings: create 1, copy and paste, then change image link.

Steps To Reproducecreate image frame, set properties, then "get image"
Tagsusability, workflow
PatchNo

Relationships

duplicate of 0012253 assignedale [WIP PATCH] Importing image in non empty frame should preserve scale and position 
has duplicate 0006843 closedjghali Image X-pos, percentage, not retained when replacing images 
has duplicate 0007193 closedjghali Drag'n'drop images from konq does not obey image scale properties 
has duplicate 0014017 closedjghali Free scale value is reset to 100% when replacing the image 
related to 0015443 assignedale reset the image in frame placement: behavior mismatch between "get image" and "manage image / search" 

Activities

andreasplesch

2007-08-08 23:13

reporter   ~0016994

can confirm for 1.3.3.9, 64bit linux on amd64.

The same problem occurs after reassigning a source image for an image frame in the Picture Manager.

Apparently, there is no distinction between reassigning an image source to a frame which already has an image source assigned to it, and defining the (initial) image source for a new image frame.

cedricsagne

2008-03-14 06:57

reporter   ~0019179

I logged this in april last year and did not even remember I had... although a feature request, and therefore minor, except andreas adding a note it still exists in 1.3.3.9, nothing at all has been done about it.

In fact, when replacing images that have been disconnected, the severity is much more severe as taking a screenshot of the values and inputing the values manually is really time consuming.

Kunda

2016-05-02 18:50

manager   ~0040726

Duplicates of this issue so far:
0006843
0007193
0014017

Issue History

Date Modified Username Field Change
2007-04-07 13:12 cedricsagne New Issue
2007-08-08 23:13 andreasplesch Note Added: 0016994
2007-08-09 18:41 christoph_s Status new => confirmed
2008-03-12 13:09 jghali Relationship added has duplicate 0006843
2008-03-14 06:57 cedricsagne Note Added: 0019179
2008-08-04 23:23 jghali Relationship added has duplicate 0007193
2015-09-17 20:10 Kunda Category Graphics / Image Frames => Graphics/Img Frames
2015-09-17 20:11 Kunda Category Graphics/Img Frames => Graphics / Image Frames
2016-05-02 17:28 jghali Relationship added has duplicate 0014017
2016-05-02 18:50 Kunda Note Added: 0040726
2016-05-02 19:18 Kunda Tag Attached: workflow
2016-05-02 19:19 Kunda Tag Attached: MABs
2016-05-02 19:19 Kunda Patch => No
2016-05-02 19:19 Kunda Target Version => 1.5.4.svn
2018-01-24 07:53 JLuc Tag Detached: MABs
2018-01-24 07:53 JLuc Tag Attached: usability
2018-04-30 13:23 jghali Target Version 1.5.4.svn => 1.5.5
2018-09-27 10:03 ale Relationship added related to 0015443
2018-09-27 15:07 JLuc Relationship added duplicate of 0012253
2018-10-02 05:42 ale Assigned To => ale
2018-10-02 05:42 ale Status confirmed => assigned